torsdag 7 juni 2007

on the road...



en lång dag förbyts i en orolig natt och en tidig - mycket tidig morgon...
efter att ha tankat gas och bensin ger vi oss av söderut. vädret är mulet, lite grådisigt...
det kommer lite regn men ju längre söderut vi kommer så blir vädret allt bättre. snart dyker hallandsåsen upp. det går fort och vi är nere i helsinborg strax efter 09:30. vi irrar omkring med bilen - vi vill hitta en gasstation för att tanka fullt innan det bär av ner i danmark och till slutmålet heiligehafen i norra tyskland. till slut hittar vi en och detta utan gps-navigator...
färja - bil och färja igen. allt flyter på fantastiskt bra och väl i den "heliga hamnen" gör vi ett första stopp på "aldi" här handlar bara tyska pensionärer och så vi då: två medelålder svenskar med något vilt i blicken! vi gör naturligtvis en del kap redan här. 6 flaskor champagne till vrakpris finansierar i stort sett hela resan. lyckan är fullkomlig (tänk vad vi kan vara väldigt barnsliga...)!
sedan snabbt ner till "calle" och här gör vi ytterligare fynd. bilen packas snabbt och elegant och inom 1,5 timme är vi på väg tillbaka till färjan i puttgarden.
resan hem går fantastiskt bra och det är en upplevelse att få resa genom ett försommarfagert danmark och sverige. vädret blir också bättre och genom optimal körning så lyckas vi med konststycket att vara hemma i stan redan 21:30.

resumé ( och samtidigt en stilla undran):
vad kan få två medelålders män att stiga upp kl 05:00, tillbringa 12 timmar i bil, 2,5 timmar på färja + 1,5 i två butiker i norra tyskland....?
Svar:
en fulländad sommar!

Inga kommentarer: