onsdag 16 februari 2011

Ill Fares the Land


sossarna behöver en ny världsbild enligt kriskommissions rapport och göran johansson tycker att "hösten bjöd tyvärr på lite dåligt väder men annars har det gått bra för hjulet. den sätter en fin prägel på staden och med det jag är nöjd", säger han. den socialdemokratiska vilsenheten är påfallande och den av betongsossar bemannade partistyrelsen vill tysta ner rapporten som i och för sig är ganska färglös , saknar visioner och mål. alla väntar på frälsaren..dvs en ny partiordförande.
partiets ledande politiker borde ta sig en funderare över hur organisationen är utformad och varför man hela tiden sätter de demokratiska spelreglerna ur spel. ett tips: läs den här boken:
"Illa far landet" en passionerad uppgörelse med det som enligt författaren tony judt är kännetecknande för vår tid: materialismen och egennyttan, den okritiska beundran av marknaden, dyrkan av den privata sektorn, föraktet för den offentliga sektorn, de växande klyftorna mellan rika och fattiga, de falska föreställningarna om en gränslös tillväxt.

trots att min hemvist inte är i den socialdemokratiska sfären kan jag varmt rekommendera boken...den väcker tankar.
beträffande "hjulet" så får vi hoppas att den flyttas till liseberg och att vi i framtiden slipper den här typen av "konstruktiva marknadsföringsaktiviteter i göteborg.
göran johansson: lämna politiken nu!

Inga kommentarer: