tisdag 31 augusti 2010

1 steg framåt och 10 tillbaka...

ja ungefär så kan väl sammanfatta det rödgröna valmanifestet som kungjordes idag. där står knoll och tott och lilla vicke-vire och pratar om framtid och att man inte "kan vänta längre"
sammantaget är programmet en upprepning av redan givna löften varav flera är ofinansierade.
folket, (dvs de "rödgröna") skall bygga landet med hjälp av bidrag samt högre skatt för dem som jobbar för att finansiera en större offentlig sektor....

utan företag blir det inga jobb och utan jobb blir det heller inga pengar till finansiera välfärden.
manifestet är ett hopkok och alla har fått med lite av sina frågor/löften... men men det mörkas om vissa saker, tex utrikespolitiken,skolfrågorna och framför allt arbets- och jobbpolitiken...

socialdemokraterna är ett trött parti utan visioner och utan förmåga att entusiasmera väljarna. borta är kopplingen till arbete och den gamla ideologiska plattformen finns inte heller kvar.
gammelsossar vrider sig i vånda och jag förstår dem!
det kanske inte var så taktiskt att liera sig med både mp och v...?

mona, östros, boström, wetterstrand och ohly är definitivt ingen allians - bara ett försök - och ett desperat sådant - att försöka återta den makt de en gång förlorade.
må ni alla därute genomskåda dem!

ps klicka på rubriken så kommer du till en superb analys av det rödgröna valfläskmanifestet

3 kommentarer:

Rustan sa...

Med tanke på all skit du slänger på de rödgröna och i synnerhet sossarna återstår då, vad ska du rösta på? Hm. Mådan gillar ju du inte heller, hon åker bort, Hägglund kan du säkert inte med, han åker bort, Skolministern kanske du akademiker gillar, men nej han åker nog bort. Kvar står den blåaste av alla, Reinfeldt, jo, det är nog han du gillar och kommer att rösta på! Det ända solidariska han vet namnet på och gjort nåt av är att sänka skatten, bravo, bravo!!! I övrigt vet han inte så mycket om välfärden, men den är väl inte så j#la viktig nuförtiden??!!

cosmo sa...

ja du.. det är bara att kolla manifestet.... läs och begrunda...
har du fått det bättre eller sämre under de här 4 åren????

Anonym sa...

hägglundh var ju bra!