måndag 29 september 2008

crisis what crisis....



med visst vemod minns man plattan, (obs vinyl kallades för LP = long playing) med supertramp från 1975 - titeln är väl minst lika aktuell idag???

kamprad i förhör, swedbank rasar på börsen och man undrar om vi är tillbaka i 20-30-talets europa... eller kanske början av 90-talet? vem minns inte hösten 92? Innan dess bankakuten och bankkrisen i sverige på 80-talet. alla manar till lugn och intet ont kommer att drabba sveriges småsparare ( har ni hört det förut?). samtidigt hörs varningssignaler från volvo personvagnar... varför blev det så här? ja, affären med ford verkar ju ha grävt ur det mesta av volvos sparkapital....

söndag och jag tar kanske den sista långturen på biken. österut mot hällingsjö, ner mot hyssna och vidare mot sätila. kör vidare på södra sidan av lygnern. thermos m kaffe och utsikt mot västerhavet från fjärås bräcka. som alltid en fantastisk vy och jag njuter...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vackra bilder, även om den översta visade åkermarker som fullkomligt skrek efter en höstkalkning. Just hemkommen från Polen kan jag avslöja att där kalkar vissa jordbrukare, andra inte! En ideologisk fråga, tycks det som, som förmodligen bottnar i den katolska kyrkans starka grepp om befolkningen!
Hösten, den skönaste av årstider, speglar sig fint i dina bilder. Dags att ställa in en del hojar, kura skymning, tända brasa och ägna sig åt hemmets och själens vård. Tyvärr är jag inte helt hemma i Supertrampmaterialet, det var mera f.d. svågerns och systerns melodi(er)! : - )